Spansk mad er en kulinarisk glæde

Spanien har en række forskellige madkulturer afhængigt af placering, klima, historie og andre faktorer. Fisk synes at være særlig populær på grund af Spaniens position på den iberiske halvø, næsten omgivet af hav. Fisk og skaldyrsretter såsom torskfisk, blæksprutte, rejer og andre slags fisk har tendens til at være af fremragende kvalitet og klar til levering. Supper er også populær spansk mad. Der er en kølet tomatsuppe (gazpacho), en typisk hvidløgssuppe kaldet sopa de ajo og forskellige slags fiskesupper.

En af hæfteklammerne til spansk mad er jamon eller skinke. Der er to berømte slags skinke: jamon iberico og jamon serrano. Jamon iberico er lavet af sorte Iberico-svin, der kun er hjemmehørende i Spanien – tal om en naturligt spansk mad! Jamon serrano er lavet af den gennemsnitlige slags svin og findes i de fleste restauranter over hele landet.

Almindelige ingredienser i spansk mad er kikærter, hvidløg, olivenolie, garbanzo bønner og asparges, og de har tendens til at blive blandet i retter med saucer. De spises derefter med en slags kød som lam, oksekød eller fjerkræ. Nogle traditionelle retter inkluderer et måltid lavet af pølse eller bacon (cocido), fisk med safranris (paella), bønnerist (fabada asturiana), ristet og grillet lam (lachazo asado; chulletillas), en blanding af stegt fisk og skaldyr kaldet parrillada . For at du kan prøve alle slags spanske madvarer, hvis du ikke kender nogen af ​​disse retter (og mere), tilbyder nogle restauranter tapas, små portioner af forskellige slags retter. Spanien er også berømt for sine vine, herunder Cava og Ribiero. Vine og andre drikkevarer som øl, sangria, horchata (ikke-alkoholiske) og kaffe serveres regelmæssigt på restauranter til måltiderne.

One thought on “Spansk mad er en kulinarisk glæde

Skriv et svar