Tapas – Den lille tallerken med den store smag!

Tapas er et levende og autentisk udvalg af appetitvækkere eller snacks, som tilberedes meget hurtigt. Tapas er i hjertet, kulturen og livsstilen hos spanierne og ses som en måde at spise på snarere end en madlavningstil. Oprindeligt blev tapas serveret som en mellemmåltid, men i dag spises den ofte som et let aftenmåltid, der serveres til grupper af venner og familie, hvor hovedmåltidet serveres til frokost.

Tapasretter kan serveres varme eller kolde, og i de forskellige regioner i Spanien finder du ikke kun forskellige valg og blandinger af tapas, men et stort udvalg i portionsstørrelse og pris. Forvent ikke at finde det samme i nærliggende barer! I årenes løb har Tapas udviklet sig til et helt og ofte sofistikeret køkken, og ved at bestille et udvalg af tapasretter kan du oprette et skræddersyet måltid, lige som du vil.

Servering af tapas er designet til at tilskynde til samtale, da folk ikke er så fokuserede på at spise et helt måltid, der er sat foran dem. I mange regioner i Spanien serveres der små tapasretter gratis med hver øl, du bestiller, men dette bliver stadig mere lokalt for visse områder.

Når du er i Spanien, vil du ofte opdage, at tapasretter ikke er opført i en menu, men fremvist i et køleskab med glas ved barområdet. Du kan bestille så mange retter, som du vil, selvom de ofte købes med forskellige intervaller, så forvent ikke, at de alle kommer på én gang. Der serveres ofte brød sammen med den første skål.

Skriv et svar