Plant ideer til køkkenhave

Vi elsker alle planter og grønne områder. Når det kommer til huset, er der forskellige valg af planter som hækplanter (Haekplanter Heijnen – Thuja Brabant ), blomster, dekorative planter, grøntsager og frugtplanter.

Når det kommer til køkkenet, er der ikke noget sjovere end at dyrke dine egne friske grøntsager, frugter og urter i din have. Havearbejde i køkkenet er et meget tilfredsstillende arbejde, der kan holde dig optaget af at gøre noget produktivt.

Du kan engagere dig selv og dine familiemedlemmer i at dyrke grøntsager og frugter efter eget valg. Bounty fuld af sprøde og friske grøntsager ved høsttid vil give dig den største fornøjelse. Der er en række grøntsager, frugter og urter, der let kan plantes i din køkkenhave.

Tomat

Tomat er et must have på enhver gartners liste på grund af dets mangfoldighed og anvendelse i næsten ethvert køkken. Det er teknisk en frugt, men fordi den ikke er så sød som andre frugter, bruges den som en grøntsag til madlavning. Tomater bruges meget i karryretter, pizzaer, salater, gryderetter og så mange andre retter.

Salat

Salat er en grøntsag, der hovedsagelig spises rå i salater, burgere og sandwicher. Salat har brug for mindre plads til at vokse, så den er ideel til en lille køkkenhave.

Grønne Bønner

Grønne bønner har busk- eller stangsorter og kan dyrkes efter dine behov. Hvis du ikke vil have dem til at optage en masse plads, kan stangvariation plantes i haven. Nogle almindelige typer at vælge imellem kan være Kentucky Wonder, Blue Lake, Red Swan og Burpees Stringless Green Pod.

Spinat

Spinat er ret let og hurtigt at dyrke, hvilket gør den ideel til en køkkenhave. De har en høj næringsværdi og en rig kilde til jern, calcium og antioxidanter. Der er tre grundlæggende typer spinat – Savoy, Semi Savoy og Flat Leaf Spinat.

Skriv et svar